ZAAK ZONDER HAAT

Verbind je aan #ZaakZonderHaat en verdien je viooltje tegen haat 

Wil je dat iedereen ziet dat je veilig jezelf kan zijn in je zaak, los van seksuele voorkeur of genderidentiteit? Verbind je dan aan het project #ZaakZonderHaat.
Neem contact op met #ZaakZonderHaat en krijg toegang tot de e-learning om je symbolische viooltje tegen haat te verdienen!

Symbolische viooltjes tegen haat

Antwerp Pride, Het Roze Huis, Unia en Mister Gay Belgium werkten samen met kunstenaar Paul Harfleet aan een uniek viooltjessymbool voor het project ‘#ZaakZonderHaat’.

Paul Harfleet vraagt met zijn Pansy Project op een eenvoudige manier aandacht voor haatmisdrijven door iemands seksuele voorkeur of genderidentiteit. Hij plant viooltjes op plekken waar iemand slachtoffer werd van een haatmisdrijf. Voor ‘Zaak zonder haat’ ontwierp de kunstenaar een street art viooltje. Wie dit symbool in Antwerpen bij de ingang van een horecazaak ziet, weet dat iedereen welkom en veilig is in die zaak, los van geaardheid of genderexpressie. Dat viooltje moet in Antwerpen het symbool worden voor een veilige horecazaak. 

Café Den Engel kreeg op 17 mei, op de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie, symbolisch al het eerste viooltje opgeplakt. Volgt jouw zaak het voorbeeld van Den Engel en wil je ook je viooltje verdienen? Kom dan naar ons adviesgesprek en volg onze korte e-learning.

Verbind je aan #ZaakZonderHaat

De e-learning geeft basiskennis over geaardheid en gender. Maar geeft ook praktische tips over hoe om te gaan met situaties waarbij het fout gaat. KliQ vzw, Lokale Politie Antwerpen en Unia ontwikkelden deze speciale training. Goed om te weten: de training duurt 1 uur en is te volgen op een tijdstip naar keuze. 

Meer info en inschrijven? 
Wil jij met jouw zaak ook deelnemen aan Zaak Zonder Haat?
Schrijf je dan in of vraag meer informatie via dit contactformulier!

Zaak Zonder Haat

Name(Required)

Dit project is een samenwerking van stad Antwerpen en Antwerp Pride, Mister Gay Belgium, Het Roze Huis en Unia.