Casablanca voorbij: een gesprek met Corinne van Tongerloo - Antwerp Pride : Antwerp Pride

Date

Thursday, 11 August, 2022

Start hour: 18h00

End hour: 19h00

Location

MAS | Museum aan de Stroom, Hanzestedenplaats 1, Antwerpen 2000

Tickets

€15

> Volwassenen: € 15,00 > - 18 jaar: € 5,00 > A-kaart met kansentarief: € 5,00 > Lerarenkaart (KLASSE): € 5,00 > Kortingspas (Museumpas, Antwerp City Card, ...): € 5,00 > Begeleider persoon met handicap: € 5,00

Event info

Organiser: MAS | Museum aan de Stroom

Event URL: Visit event website

  • Day Event
  • History and Learning
  • Human Interest
  • Music, Art and Film
  • Politics and Human Rights
  • Youth and Family

Casablanca voorbij: een gesprek met Corinne van Tongerloo

PRIDE EVENT

Corinne van Tongerloo werd in 1936 geboren als Cornelis in het Antwerpse schipperskwartier. Cor wilde liever vrouw zijn, wat in die tijd geen probleemloos verlangen was. Toch werd ze één van de pioniers voor transgenders en trok ze als danseres de wereld rond. Schrijfster Linda Asselberghs legde haar boeiende leven vast in een boek en gaat met haar in gesprek.

Ter gelegenheid van Antwerp Pride – het feest van de holebi- en transgendergemeenschap – gaan schrijfster Linda Asselbergs en transgenderpionier Corinne van Tongerloo in gesprek over hun boek ‘Casablanca voorbij’.

Dat boek vertelt het bewogen levensverhaal van Corinne, die in 1936 geboren werd als Cornelis in een kroostrijk gezin in het Antwerpse Schipperskwartier. Cor voelt al vroeg dat er iets niet klopt. Het liefst wil hij net zoals zijn zussen zijn. Maar dat is in die tijd niet probleemloos. Het woord transgender bestaat nog niet en Cor moet zelf op zoek gaan naar een oplossing.

Corinne leefde naar eigen zeggen twee keer: eerst als volksjongen Cor met een kamer boven een café op de Sint-Laureiskaai – waar nu het MAS staat – als eerste stek. Later als Corinne, danseres en stripteaseuse in de meest mondaine nachtclubs van Berlijn tot Abidjan.

Maak kennis met het bewogen leven van Corinne en laat je meeslepen door haar uniek en persoonlijk verhaal.